ComfoairQZehnder Group GmbH представи най-новата серия вентилационни системи с топлинна рекуперация от 96% - Zehnder ComfoAir Q. Серията предлага лесен монтаж и връзка към системи за мониторинг, широка гама от възможности за контрол, летен байпас и пре-подгрев, което осигурява комфорт на обитаване през цялата година. 

Със Zehnder ComfoAir Q, Вие получавате най-високото ниво на комфорт. Иновативните вентилационни уреди значително допринасят за комфортна вентилация на помещенията, гарантират тиха работа, осигуряват здрав, безпрашен въздух и предотвратяват високите нива на влажност в помещенията.

Новата гама с иновативен дизайн и технология, която включва три модула с допълнителни отоплителни и охлаждащи възможности предлага най-доброто решение по време на процеса на:

  • Проектиране - Енергийно ефективни и с изключително висок процент на топлинна рекуперация, които осигуряват отлични ползи за собствениците и ползвателите. ComfoAir Q също е сертифициран за влагане в пасивни сгради.
  • Монтаж - Иновативен дизайн, който улеснява изключително много процеса на монтажа. Комбинирана лява и дясна конфигурация в един уред, за по-лесен и гъвкав монтаж.
  • Въвеждане в експлоатация - Съветник за въвеждане в експлоатация и интуитивен дисплей за лесно въвеждане в експлоатация в три стъпки.
  • Поддръжка - ComfoAir Q е свързан с нашата система "Homeowner registration", което означава, че след като уреда бъде регистриран, ние ще информираме своевременно потребителите за проверката и смяната на техните филтри.

Клас на топлинна рекуперация по EN 96% и гарантирани минимални 90% по сертификат на Passivhaus Institut (PHI)

ПРЕДИМСТВА

Уникален, ултрамощен топлообменник за максимална енергийна ефективност
Уникалният диамантен топлообменник се отличава с особено голяма повърхност, която позволява да се постигне по-високо ниво на ефективност. Променливите височини на каналите осигуряват постоянен поток и по-ниска загуба на налягане. В резултат на това, е необходима по-малко енергия, за да преодолее съпротивлението на въздуха.

heat exchanger

Най-съвременната технология за вентилатори - за спокойна и енергоспестяваща работа.
Вентилаторите гарантират възможно най-добрия въздушен поток. Това гарантира не само изключително тиха работа, но също така и особено ниска консумация на енергия. Високо качество, решение с бъдеще, въз основа на изпитани и тествани технологии.

Иновативно балансиране на дебита - за максимално оползотворяване на топлината
Нова и патентована: иновативна сензорна технология автоматично осигурява балансирани потоци на пресния и отработения въздух. Този контрол на потока гарантира максимално оползотворяване на топлината. Нещо повече, Вие спестявате време при пускане в експлоатация, тъй като не е необходимо да регулирате скоростта ръчно, защото дебитите се регулират автоматично.

Интелигентен контрол на температурата на входящия въздух - за възможно най-добрата енергийна ефективност
Пре-нагревателят адаптира своята работа, като взема предвид температурата, въздушния поток и влажността, за да се гарантира постигането на постоянна температура на подавания въздух, независимо какво се случва навън. Благодарение на своята голяма повърхност и делта форма, нивото на загуба на налягане е незначително, което също така намалява и консумацията на енергия.

Продуктите от серията ComfoAir Q можете да откриете на следния линк >>>