fbpx

За нас - Zehnder България

„Пасивна Къща България“ е представител на Zehnder в България и основана през Юли 2011 г.. Пасивна Къща България е първата българска компания акредитирана от Passivhaus Institut, Дармщат, Германия с права да провежда международно признатото обучение за „Сертифициран дизайнер/консултант на Пасивни къщи“ (СЕРН), изпити за сертификат и първа проверка на изпита. Също така ние сме и разпространител за България и официален преводач на българската версия на софтуера за планиране на Пасивни къщи – „Passive House Planning Package“ Software (PHPP) и най-новия плъгин за РНРР – designPH.

Нашата главна цел е да помогнем на българските специалисти да получат международна акредитация и знания в сферата на най-бързо развиващият се световен стандарт за енергийна ефективност, както и да спомогнем за успешната реализация на много Пасивни къщи в България. Нашата мисия е да информираме българското общество за предимствата на този водещ стандарт в Европа и света като цяло и да консултираме българските специалисти, за да бъде успешно наложен стандарта на Пасивната Къща в България. Във връзка с повишаващия се интерес към стандарта на Пасивната Къща, целта ни е да продължаваме да развиваме и обогатяваме гамата на предлаганото от нас обучение, за да може то да бъде още по-ефективно и полезно.

Поради големия интерес и многобройните запитвания към нас за наличието на продукти и компоненти за Пасивни сгради на нашия пазар, ние предприехме една нова насока на развитие и вече сме официален дистрибутор на няколко световно наложили се производители, между които и световния лидер при производителите на вентилационни системи с топлинна рекуперация – Zehnder Group GmbH.

„Пасивна Къща България“ работи съвместно с водещи български архитекти и специалисти в областта на нискоенергийното строителство и устойчивата архитектура. Надяваме се, че нашата дейност ще спомогне за изграждането и развитието на много жилищни и административни проекти, съобразени изцяло със стандарта на Пасивните сгради.

„Пасивна Къща България“ е член на „Международната асоциация за Пасивни Къщи“ – International Passive House Association (iPHA).

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.