fbpx

Колко дълго издържа дизайнерския радиатор?

Радиаторите имат дълъг експлоатационен живот. Това важи и за дизайнерските радиатори. Това е така главно защото са направени от стомана. Но колко дълго всъщност издържа дизайнерският радиатор? Много хора нямат представа за това. Често се смята, че един радиатор може да издържи цял живот. Но така ли е в действителност? Като цяло един радиатор наистина издържа десетилетия. Има обаче възможни ситуации, при които може да издържи по-малко. Това може да е поради няколко причини. По-долу обсъждаме някои от тези причини. Също така ви даваме съвети за удължаване на живота на вашия дизайнерски радиатор.

Продължителността на живот на дизайнерския радиатор

Един радиатор обикновено издържа от 20 до 30 години. Това важи и за дизайнерски радиатор. Тъй като радиаторите издържат толкова дълго, е разумно да инвестирате в красив, вечен дизайнерски радиатор. Продължителността на живота на дизайнерския радиатор естествено зависи от редица фактори. Освен всичко друго, качеството на самия радиатор, а също и средата, в която е поставен. Например, радиатор, който виси на влажно място, може да ръждяса по-бързо, ако е повреден.

Удължете живота на дизайнерския радиатор

Вие имате най-голямо влияние върху продължителността на живота на дизайнерския радиатор, когато го купувате. Когато радиаторът е с повредено покритие, той може да ръждяса във влажна среда. Ето защо е разумно да закупите дизайнерски радиатор с висококачествено покритие. Все пак има опции, ако дизайнерският радиатор трябва да може да издържи по-дълго. Например, можете да изберете радиатор, който е поцинкован. Върху радиатора е нанесен слой цинк за предотвратяване на корозия. Ако искате напълно да изключите ръждата, можете да изберете радиатор от неръждаема стомана. Те обаче са по-скъпи.

Когато един радиатор вече не загрява правилно, това не означава непременно, че трябва да се смени незабавно. Понякога решението е в обезвъздушаването на радиатора. Можете сами да направите това.

Можете също така да удължите живота на радиатора, като го поддържате чист. Има много дизайнерски радиатори с по-големи разстояния между тръбите, което ги прави лесни за почистване.

Сменете радиатора

Тъй като радиаторите всъщност не се износват, не е необходимо да ги сменяте често. И все пак има няколко причини, поради които бихте искали да смените радиатора. Една от причините може да е, че искате енергийно ефективен радиатор. Например нискотемпературен.

Друга причина може да е, че искате модерен радиатор или радиатор със специален дизайн, който също така изпълнява различна функция. Например вече има цветни дизайнерски радиатори и радиатори със специални форми. Примери за последните са извити радиатори, ъглови радиатори и дизайнерски радиатори. Тези дизайнерски радиатори могат да се използват като разделител на стая или дори като пейка или парапет.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.