fbpx

Къде да поставите радиатора?

Под прозореца

Традиционно се препоръчва да поставите радиатор под прозореца. Първата причина за това е, че студеният въздух може да влезе в къщата през прозорец. Топлият въздух се издига от радиатора, докато студеният въздух се спуска от прозореца. Двата въздушни потока се срещат, затопляйки студения въздух преди да влезе в помещението. Това предотвратява течението.

Втората причина да поставите радиатор под прозореца е да използвате оптимално пространството. Стената под прозорец се използва рядко. Ето защо би било жалко да окачите радиатор на парче стена, което може да служи за друго предназначение.

Окачен радиатор зад мебелите

Не се препоръчва поставянето на радиатор зад голяма мебел. Същото важи и за място в затворена ниша или зад завеси. В резултат на това радиаторът загрява въздуха по-малко и топлия въздух се разпределя трудно. Освен това вече има дизайнерски радиатори, които са толкова красиви, че би било жалко да ги скриете.

Не твърде близо до пода и стената

Пространството около нагревателя гарантира, че въздухът в помещението се нагрява по-бързо. За предпочитане е да поставите радиатор на не по-ниско от 10 сантиметра от пода. Например, искате ли нов под в бъдеще? Тогава можете да го поставите, без да се притеснявате от радиатора. Що се отнася до разстоянието до стената, препоръчва се да се монтира на от 3 до 5 сантиметра.

Вертикално

Новопостроените къщи днес често имат прозорци от пода до тавана. Освен това те са все по-добре изолирани и през прозореца влиза по-малко студен въздух. Ето защо все повече се купуват вертикални дизайнерски радиатори. Освен че са практични са и много красиви. Вертикалният радиатор също е идеален вариант за банята. Радиатор с вертикален дизайн е идеален за отопление на кърпи.

Дизайнерски радиатор като акцент

Днес има много възможности за инсталиране на дизайнерски радиатор. Например, в продажба има извити радиатори, ъглови радиатори и скосени радиатори. С такъв дизайнерски радиатор в специална форма изведнъж има много повече възможни места, където радиаторът може да бъде поставен. Помислете например за дизайнерски радиатор като разделител на стая.

Друг вариант е да използвате радиатор като парапет. Освен това е възможно дори да използвате нисък, свободно стоящ радиатор като пейка. В днешно време дизайнерските радиатори могат да бъдат толкова красиви, че често се набляга допълнително на тях, като се избира цветен радиатор. Накратко, с помощта на дизайнерските радиатори може да се направи акцентиране в интериора.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.