fbpx

Решения срещу прегряването

overheating-new

Какво е прегряване?

Прегряване е, когато нещо стане твърде горещо или човек стане твърде горещ. Прегряването е нарастващ проблем в домовете. Това води до топли, влажни и некомфортни домове и представлява риск за здравето.

Фактори допринасящи за прегряване на домовете

Какви са решенията?

1. Местоположение на къщата

Разумно е да помислите за позицията на къщата спрямо слънцето. Вероятността от прегряване се намалява чрез избор на по-малко прозорци от южната и западната страна на къщата.

2. Слънцезащита

За да предотвратите прегряване, е важно да не допускате колкото е възможно повече слънчевата радиация. Има различни решения за слънцезащита в и около къщата.

3. Изолация

От една страна, изолацията гарантира, че топлината остава в къщата. Но когато охлаждате къщата си през нощта, добрата изолация също може да гарантира, че къщата ви остава хладна. Освен това предотвратява навлизането на топлина в дома.

4. Охлаждаща вентилация

Балансираната вентилация помага за предотвратяване на прегряването.

  • Балансираната вентилация осигурява добро разпределение на пресен, филтриран въздух в цялата къща.
  • Подаваният въздух се охлажда от топлообменника. Този процес се нарича „студено възстановяване“. Уредите за рекуперация на топлина на Zehnder са сертифицирани от „Института за пасивни къщи“ заради високата си степен на възстановяване на студа.
  • Има опционално допълнителни решения за охлаждане и/или обезвлажняване с решенията за охлаждане Climate Switch.

Възстановете прохладата с Climate Switch

ClimateSwitch на Zehnder ви позволява да възстановите прохладата през лятото и топлината през зимата. Превключването от топло към студено се управлява автоматично. Има няколко възможности за предотвратяване на прегряването с вентилация. За това допринасят системите Climate Switch. Например, вече има стандартно възстановяване на студа в балансираните вентилационни системи на Zehnder. Можете също така да добавите допълнителни решения към системата за още по-хладен, по-комфортен и по-здравословен дом.

Ефективността на HRV модулите на Zehnder е призната от "Института за пасивни къщи"

Независимият изследователски институт “Passive House Institute” сертифицира продукти, които позволяват пасивно строителство. Уредите за рекуперация на топлина на Zehnder са сертифицирани за ефективността си при рекуперация на студ. Zehnder е първият производител, който е сертифициран в категорията за топъл климат.

Заявете Вашата безплатна консултация

Искате да се възползвате от ползите на вентилационната система с рекуперация и търсите решение за Вашия проект? На база на нашия дългогодишен опит нашият екип ще изготви безплатната консултация, която включва изчисление на въздушните потоци, създаване на идеен проект за Вашия проект, както и изготвянето на оферта за цялостна вентилационна система.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.