fbpx

Защо да ползваме вентилационни уреди с топлинна рекуперация, сертифицирани от Института за Пасивни Къщи (ИПК), Дармщат?

Когато говорим за вентилационни уреди с топлинна рекуперация е много важно да знаем каква е реалната им ефективност на топлинна рекуперация в определен диапазон на дебита на уреда, за да можем да направим реалистични изчисления на два много важни показателя:

  1. Топлинните загуби през вентилационната система (енергийна ефективност)
  2. Температура на подавания пресен въздух (вътрешен комфорт)


Сертифицирането на уреди съгласно ISO 16494:2014 Ви дава показатели, които за съжаление не може да ползвате за тази цел. Например за ефективността на топлинна рекуперация, сертификацията съгласно стандарта Ви дава максимално достиганата ефективност на уреда, но не Ви дава информация при какъв дебит става това, което прави невъзможно изчислението на тези два важни показателя.

Тестването на уредите от ИПК се провежда при реалистични условия на експлоатация, при което се определя диапазон на дебита на вентилационния уред, в който той има определена от сертификата гарантирана ефективност на рекуперация на топлина. В допълниние на това, в сертификата се включват и други важни показатели, като дали температурата на подавания въздух отговаря на критериите за комфорт, каква е херметичността на уреда, каква е неговата реална електрическа консумация, какви филтри се ползват и т.н.

Резултатите, които се получават от двата ползвани метода за сертификация дават резултати, които може да имат разлика до 20% в ефективността на едни и същи уреди, което показва, колко неправилно е да се ползват директно данните посочени в сертификатите съгласно ISO 16494:2014.

За да можете да гарантирате реалната ефективност на уредите и правилната работа на вентилационната система, да изчислите правилно топлинния баланс и топлинния товар на сградата, както и да им осигурите комфортни вътрешни температури, без студени течения, използвайте вентилационни уреди с топлинна рекуперация, сертифицирани от Института за Пасивни Къщи (ИПК), Дармщат!

Заявете Вашата безплатна консултация

Искате да се възползвате от ползите на вентилационната система с рекуперация и търсите решение за Вашия проект? На база на нашия дългогодишен опит нашият екип ще изготви безплатната консултация, която включва изчисление на въздушните потоци, създаване на идеен проект за Вашия проект, както и изготвянето на оферта за цялостна вентилационна система.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.