fbpx

Винаги идеален климат с

Радиатори за всекидневна

Дизайнерски радиатори за всекидневна Zehnder

Дизайнерски радиатор като акцент

Днес има много възможности начини за инсталиране на дизайнерски радиатори. В продажба се предлагат извити, ъглови и скосени радиатори. Тези специално оформени радиатори предоставят повече възможности за разположение в интериора. Например, можете да изберете дизайнерски радиатор, който да служи като разделител между трапезарията и хола, добавяйки стил и функционалност на пространството.

Друга възможност е да използвате радиатора като парапет в, например, таванско помещение. Освен това е възможно дори да използвате нисък, свободностоящ дизайнерски радиатор като пейка. В често задаваните въпроси по-долу можете да прочетете кои дизайнерски радиатори са подходящи за всекидневната и най-доброто място за окачването им.

Винаги приятно затоплена всекидневна? Това е възможно с дизайнерски радиатор от Zehnder. Независимо дали изберете електрически радиатор, радиатор за парно или хибриден, винаги ще се радвате на приятна топлина и красив външен вид. Радиаторите Zehnder осигуряват комфортен вътрешен климат и са истинска наслада за очите. С широката си гама, винаги има дизайнерски радиатор, който да подхожда идеално на интериора на вашето жилищно пространство. 

Често задавани въпроси

За дизайнерски радиатори за всекидневна

На първо място, можете да разгледате формата и цвета на радиатора. Много хора избират дизайнерски радиатор, защото прекарват много време в хола и/или кухнята. Дизайнерски радиатор, който отговаря на интериора, е добавена стойност. Освен това всекидневната често е относително голяма стая във вашия дом. Искате ли стаята да се затопли бързо? Тогава изберете дизайнерски радиатор с голяма мощност. Например, електрическият “Plug-in” радиатор е идеално допълнение към малко по-бавното подово отопление като бързо решение за отопление. Колко голям трябва да бъде радиаторът, за да затопли стаята, зависи и от мощността на дизайнерския радиатор и размера на хола.

Под прозореца
Традиционно се препоръчва да поставите радиатора под прозореца. Първата причина за това е, че студеният въздух може да влезе в къщата през прозорец. Топлият въздух се издига от радиатора, докато студеният въздух се спуска от прозореца. Двата въздушни потока се срещат, така че студеният въздух да се затопли, преди да почне да циркулира в хола. Това предотвратява течението.
Втората причина да поставите радиатор под прозореца е за да използвате оптимално пространството. Стената под прозореца се използва рядко. Ето защо би било жалко да окачите радиатор на парче стена, което може да има друго предназначение.

Закачен радиатор зад мебелите
Нещо, което трябва да имате предвид в хола е, че не е препоръчително да поставяте радиатора зад голяма мебел. Същото важи и за място в затворена ниша или зад завеси. В резултат на това радиаторът е по-малко способен да загрява въздуха и да разпределя по-добре топлия въздух. Освен това вече има дизайнерски радиатори, които са толкова красиви, че би било жалко да ги скриете.

Не твърде близо до пода и стената
Пространството около нагревателя гарантира, че въздухът в помещението се нагрява по-бързо. За предпочитане е да поставите радиатора не по-ниско от 10 сантиметра от пода. Например, искате ли нов под в хола в бъдеще? Тогава можете да го поставите, без да се притеснявате от дизайнерския радиатор. Що се отнася до разстоянието до стената, препоръчва се то да е от 3 до 5 сантиметра.

Вертикално
Новопостроените къщи днес често имат прозорци от пода до тавана. Освен това те са все по-добре изолирани и през прозореца влиза по-малко студен въздух. Ето защо все повече и повече се купуват радиатори с вертикален дизайн. Освен че са практични са и много красиви.

Когато търсите радиатор ще забележите, че радиаторите имат различни размери. Някои хора са склонни да заложат на малък радиатор. В крайна сметка те са по-малко забележими от голям радиатор. Малкият радиатор обаче не винаги е най-добрият избор. По-големите радиатори често имат по-голяма мощност и следователно могат да затоплят помещението по-бързо. В помещения с ограничено пространство на стените, като кухни или бани, вертикалните (дизайнерски) радиатори могат да предложат решение. Тъй като в днешно време има много красиви дизайнерски радиатори за продажба, радиаторите могат да бъдат и приятно допълнение към интериора, вместо необходима стока. В една тоалетна, например, е излишно да окачите голям радиатор. Обикновено това е малко пространство. Освен това един жител идва тук само няколко пъти на ден. Ето защо виждате, че много хора избират малък радиатор за тоалетната си. Този радиатор също не трябва да има много голям капацитет. Все пак целта на радиатора е да не е мразовито в тоалетната. Но не е задължително да е и двадесет градуса.

В днешно време има множество радиатори, от които да избирате, но повечето изглеждат доста сходни. Искате ли специален, ефектен и цветен радиатор, със специална форма или такъв, който се слива идеално с интериора ви? Тогава изберете дизайнерски радиатор.

Радиаторът трябва да бъде не само красив, но и подходящ за отопление на съответното помещение. Изборът зависи от размера на стаята – за големи помещения са нужни радиатори с по-голям капацитет, докато малки радиатори отнемат повече време за загряване. Помислете и за функцията на помещението – например, складовото помещение или таванът може да изискват радиатор с по-малка мощност, докато банята, която искате да се затопли бързо, изисква радиатор с голяма мощност.

Цената на един радиатор зависи от следните фактори:

  • Размерът
  • Мощността
  • Дизайна
  • Материала на радиатора
  • Персонализацията (цвят, форма и други)

Свържете се с нас, за да получите консултация за най-доброто решение според вашите нужди!

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.