fbpx

Винаги идеален климат с

Радиатори за всекидневна

living-room-top-3

Дизайнерският радиатор като акцент

Днес има много възможности за инсталиране на дизайнерски радиатори. Например, в продажба има извити радиатори, ъглови радиатори и скосени радиатори. С такъв дизайнерски радиатор в специална форма има много повече възможни места, където дизайнерският радиатор може да бъде поставен. Помислете например за дизайнерски радиатор, който да служи като разделител между трапезарията и хола.

Друга възможност е да използвате радиатора като парапет в, например, таванско помещение. Освен това е възможно дори да използвате нисък, свободностоящ дизайнерски радиатор като пейка. В често задаваните въпроси по-долу можете да прочетете кои дизайнерски радиатори са подходящи за всекидневната и най-доброто място за окачването им.

Винаги приятно затоплена всекидневна? Това е възможно с дизайнерски радиатор от Zehnder. Независимо дали ще изберете радиатор с електрическо, централно отопление или хибриден дизайн: винаги ще изглежда приятно и ще е топло. Радиаторите Zehnder осигуряват приятен вътрешен климат и освен това са наслада за очите. С широката гама винаги има дизайнерски радиатор, който да подхожда на интериора на вашето жилищно пространство.

Често задавани въпроси

За радиаторите за всекидневна

На първо място, можете да разгледате формата и цвета на радиатора. Много хора избират дизайнерски радиатор, защото прекарват много време в хола и/или кухнята. Дизайнерски радиатор, който отговаря на интериора, е добавена стойност. Освен това всекидневната често е относително голяма стая във вашия дом. Искате ли стаята да се затопли бързо? Тогава изберете дизайнерски радиатор с голяма мощност. Например, електрическият “Plug-in” радиатор е идеално допълнение към малко по-бавното подово отопление като бързо решение за отопление. Колко голям трябва да бъде радиаторът, за да затопли стаята, зависи и от мощността на дизайнерския радиатор и размера на хола.

Под прозореца
Традиционно се препоръчва да поставите радиатора под прозореца. Първата причина за това е, че студеният въздух може да влезе в къщата през прозорец. Топлият въздух се издига от радиатора, докато студеният въздух се спуска от прозореца. Двата въздушни потока се срещат, така че студеният въздух да се затопли, преди да почне да циркулира в хола. Това предотвратява течението.
Втората причина да поставите радиатор под прозореца е за да използвате оптимално пространството. Стената под прозореца се използва рядко. Ето защо би било жалко да окачите радиатор на парче стена, което може да има друго предназначение.

Закачен радиатор зад мебелите
Нещо, което трябва да имате предвид в хола е, че не е препоръчително да поставяте радиатора зад голяма мебел. Същото важи и за място в затворена ниша или зад завеси. В резултат на това радиаторът е по-малко способен да загрява въздуха и да разпределя по-добре топлия въздух. Освен това вече има дизайнерски радиатори, които са толкова красиви, че би било жалко да ги скриете.

Не твърде близо до пода и стената
Пространството около нагревателя гарантира, че въздухът в помещението се нагрява по-бързо. За предпочитане е да поставите радиатора не по-ниско от 10 сантиметра от пода. Например, искате ли нов под в хола в бъдеще? Тогава можете да го поставите, без да се притеснявате от дизайнерския радиатор. Що се отнася до разстоянието до стената, препоръчва се то да е от 3 до 5 сантиметра.

Вертикално
Новопостроените къщи днес често имат прозорци от пода до тавана. Освен това те са все по-добре изолирани и през прозореца влиза по-малко студен въздух. Ето защо все повече и повече се купуват радиатори с вертикален дизайн. Освен че са практични са и много красиви.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.