Какво представлява механичната вентилация с топлинна рекуперация (MVHR / HRV)?

Комфортната вътрешна вентилационна система с до 95% рекуперация на топлина осигурява енергийно оптимизиран въздушен обмен, който може автоматично да се контролира според индивидуалните изисквания. Компонентите на системата, интелигентно проектирани да работят заедно, осигуряват постоянен приток на свеж въздух, като същевременно извличат отработения въздух.

Вентилацията с рекуперация на топлина е крайъгълният камък на комфортния и енергийно ефективен вътрешен климат и за поддържане на Вашето здраве. Това се отнася както за вентилация в жилищни сгради, така и за нежилищни сгради. Zehnder предлага разнообразие от системи за разпределение на въздуха: Zehnder InFloor, Zehnder OnFloor или комбинация от двете.

Какви са ползите на вентилационната система с рекуперация?

Намаляване на разходи

Силно намаляване на разходите за допълнително затопляне или охлаждане на външния въздух

Циркулация на чист и свеж въздух

Постоянен приток на свеж, наситен с кислород въздух, като успоредно с това балансирано отвеждане на миризми, излишна влага, въглероден диоксид и други газове

Максимален потенциал независимо от сезона

Рекуперацията на топлина работи и през зимата и през лятото, като в летните нощи може да се възползвате от летния байпас на уредите, за да охлаждате пасивно Вашата сграда без допълнителни разходи

С грижа за природата

Всичките уреди на Зендер консумират по-малко от 0.45W/м3, а спестяват между 6 и 9W/м3! Филтрите и самите уреди са направени от рециклируеми материали.

Имате нужда от консултация и насоки?

Ние ще Ви консултираме и ще Ви подготвим 3D идеен проект за Вашата вентилационна система, ще оптимизираме разпределението на дебитите за различните помещения и ще Ви предложим най-подходящия уред и система за Вашия проект.

Нашата цел е да получите добре функционираща и оптимизирана система, която да Ви осигури максимален комфорт и минимални разходи!

Притеснявате се дали ще монтирате вентилационната система правилно?

Нашите монтажни групи са екипирани и обучени и имат необходимите познания, за да могат да монтират качествено и бързо Вашата вентилационна система.

Не е необходимо да търсите други фирми, които да Ви направят отворите в стените или да Ви осигурят електрическото захранване на системата. Ние имаме необходимото оборудване да разпробием всички необходими отвори и да захраним системата.

 

Не знаете какво трябва да правите, за да поддържате правилно системата?

След извършване на монтажа и наладката на системата, ние ще Ви инструктираме, как да работите със системата и какво е необходимо за нейната поддръжка.

Предлагаме и договор за поддръжка и профилактика на системата, който ще Ви освободи от ангажимента, Вие да се занимавате с това!

Какъв е процесът на работа?

В Zehnder България Ви предлагаме цялата гама от услуги, от проектиране до поддръжка.

1. Заявка за консултация

След като заявите Вашата консултация, ще се органзира онлайн среща, в която ще ни разкажете какво търсите и какви са Вашите желания за проекта.

2. Изготвяне на идеен проект

На база на информацията, която ни предоставите по време на срещата, ще изготвим БЕЗПЛАТЕН идеен проект за вентилацонна система с рекуперация за Вашия апартамент, къща или офис.

3. Доставка и монтаж на вентилационната система

Голяма част от продуктите поддържаме на склад, а неналичните доставяме в най-кратки срокове.Монтажът се извършва в рамките на 5-7 работни дни, обикновено на два етапа.

4. Поддръжка

В рамките на гаранцията на монтираната вентилационна система може да сключите договор за поддръжка, при което ние ще се грижим за регулярната профилактика на системата и подмяна на филтрите.