fbpx

Енталпиен топлообменник

Възстановява топлината и влагата. Предимството на енталпийният топлообменник е, че в допълнение към охлаждането и затоплянето, той възстановява и влагата. Енталпийният топлообменник спестява 25% повече енергия в сравнение със стандартния топлообменник. Перфектен баланс на влагата през всеки сезон!

Zehnder Climate Switch

По-висок комфорт на вентилация

Енталпийният топлообменник на Zehnder възстановява топлината, прохладата и влагата, без да пренася миризми, газове и други замърсители към входящия външен въздух. Възстановяването на влагата се контролира от патентована конструкция на мембраната. Топлообменникът не замръзва при външни температури до -5 градуса по Целзий и се почиства лесно с вода. Влагата се пренася между въздушните потоци. В резултат на това, няма конденз, не е необходимо да се монтира дренаж за конденз, а също така консумацията на енергия и нивото на шум са по-ниски.

Как работи енталпийния топлообменник?

Енталпийният обменник в балансираната вентилационна система пренася влагата между въздушните потоци, без да се вкарват аромати или нездравословни миризми във вътрешния въздух в къщата. Това се контролира от патентованата мембранна конструкция на Zehnder. Няма конденз, така че не е необходимо източване на конденза. Консумацията на енергия и нивото на шум също са по-ниски.

enthalpy-6

Перфектен баланс на влагата

Енталпийният топлообменник поддържа нивото на влажност и по този начин възприеманата температура в къщата става много по-приятна: по-малка сухота през зимата и по-малка влажност през лятото. В комбинация с ComfoAir Q, енталпийният топлообменник осигурява 25% повече икономия на енергия. Тъй като топлината и охлаждането могат да бъдат възстановени чрез вентилационната система, в дома е необходимо по-малко използване на отопление и активно охлаждане.

Лесен за почистване

Благодарение на патентованата мембранна конструкция, енталпийният топлообменник за разлика от много други енталпийни решения, се почиства лесно с вода, което гарантира добра хигиена през целия му живот. В резултат на това, работата на топлообменника винаги се поддържа правилно.

Защо да изберете енталпиен топлообменник?

Енталпийният топлообменник Zehnder е идеалното допълнение към ComfoAir Q, за да получите повече от системата в сравнение с обикновен топлообменник. Енталпийният топлообменник осигурява балансирана влажност, създавайки комфортен вътрешен климат. 

asset-1
Добавка към ComfoAir Q
asset-2
Комфортен вътрешен климат през всеки сезон
asset-3
Постоянно обслужване от Zehnder

Открийте ClimateSwitch

С ClimateSwitch сезоните се сливат безпроблемно. Вентилационната технология на Zehnder охлажда и отоплява интуитивно. В точното време, винаги с чист външен въздух.

Вентилация с топлинна рекуперация

Вентилационните системи с топлинна рекуперация на Zehnder създават комфортен и здравословен вътрешен климат във Вашия дом.

Системи за разпределение на въздуха

Всичко необходимо за една цялостна вентилационна система. Всички елементи се вързват безпроблемно към вентилационния модул.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.