fbpx

Топлинна рекуперация чрез вентилация

Възползвайте се максимално от вашата вентилационна система.

С вентилационните модули Zehnder е възможно не само да се възстанови топлината, но и да се възстанови прохладата през лятото. Уредите са лесни за инсталиране, почти безшумни и лесни за допълване с решенията ClimateSwitch за допълнителна функционалност.

Zehnder Climate Switch

Добро здраве, максимално удоволствие от живота

Вентилационните модули ComfoAir E и ComfoAir Q не само осигуряват свеж въздух, но и защитават срещу прекомерна влажност. През зимата, топлообменника в уреда осигурява рекуперация на топлина: изходящият топъл въздух загрява свежия студен входящ въздух и по този начин загрява въздуха който влиза в къщата. През лятото се случва обратния процес: входящият топъл въздух пренася топлина към изходящия по-хладен вътрешен въздух. По този начин се осигурява комфортен вътрешен климат във всяка стая!

Студена рекуперация с висока топлинна ефективност

Охлаждането е актуална тема поради изменението на климата. При студеното възстановяване, въздухът който влиза в дома се охлажда. Ако в дома има и активна система за охлаждане, това ще доведе до значителни икономии на енергия: климатикът или термопомпата за охлаждане не е необходимо да работят дълго на висока степен на натоварване. Когато системата се разшири с други решения ClimateSwitch, създаването на комфортен вътрешен климат става още по-лесно.

Интелигентен байпас

Zehnder ComfoAir E и ComfoAir Q съдържат интелигентен контролер, който разпознава кога е лято въз основа на външната температура. През лятото, ако външната температура е по-ниска от вътрешната температура, байпасът се отваря. Това гарантира, че отработеният въздух не преминава през топлообменника, така че входящия по-студен външен въздух да не се нагрява и в къщата да става по-хладно. 

Удобство, специално за вас

Zehnder предлага подходящ вариант за всяка ситуация. И благодарение на удобния „асистент за пускане в експлоатация“ употребата на уреда е улеснена! Накратко: Zehnder прави спестяването на труд, време и пари детска игра!

Лесен монтаж, проектиране и поддръжка

Със Zehnder Play&Plug, инсталирането на ComfoAir Q е лесно и безопасно. Тъй като връзките са взаимозаменяеми отляво и отдясно, насрочването на час за монтаж е лесно, дори ако монтажната ситуация се промени в последния момент. Благодарение на интелигентната конструкция, уредите са лесни и удобни за поддръжка.

Защо да изберете вентилационен уред Zehnder?

Zehnder ComfoAir E и ComfoAir Q са лесни за инсталиране и осигуряват комфортен вътрешен климат във всяка стая. Не само, че температурата става приятна но има и приток на свеж пречистен въздух. Много добре за здравето ви!

asset-1
Лесна работа
asset-2
Комфортен вътрешен климат през всеки сезон
asset-3
Постоянно обслужване от Zehnder

Вентилационни системи Zehnder х ClimateSwitch

Любопитни ли сте за интелигентните решения с ClimateSwitch?

Открийте кое от тях подхожда на вашата система и ситуация.

Открийте ClimateSwitch

С ClimateSwitch сезоните се сливат безпроблемно. Вентилационната технология на Zehnder охлажда и отоплява интуитивно. В точното време, винаги с чист външен въздух.

Вентилация с топлинна рекуперация

Вентилационните системи с топлинна рекуперация на Zehnder създават комфортен и здравословен вътрешен климат във Вашия дом.

Системи за разпределение на въздуха

Всичко необходимо за една цялостна вентилационна система. Всички елементи се вързват безпроблемно към вентилационния модул.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.