fbpx

Поръчайте оригинални филтри Zehnder

replace_filters

Поръчайте филтри за вашата HRV система

Трябва ли да бъдат подменени вашите филтри за възстановяване на топлина? Или има нов проект в процес на подготовка, който изисква да поръчате нови филтри за система за възстановяване на топлина? Ефективността на цялата ви вентилационна система (и следователно климатът в дома или сградите) се поддържа или намалява в зависимост от качеството на филтрите. Не се притеснявайте: каквито и филтри за възстановяване на топлина да търсите: гарантирано ще ги намерите в Zehnder!

Чист вътрешен въздух

Оригиналните филтри за рекуперация на топлина Zehnder предотвратяват навлизането на фин прах, полени, частици сажди и дори бактерии в дома. Това намалява неудобството от алергии. По-доброто качество на въздуха също така гарантира по-добра концентрация и производителност и по-добър нощен сън.

Здравословен дом

Искате ли да живеете по-здравословно? Тогава се погрижете добре за „белите дробове“ на вашия дом: вентилационната система. С подмяната на филтрите поне два пъти годишно, въздуховодите остават чисти и вие продължавате да се наслаждавате на тиха и комфортна система.

Добра вентилационна система

Филтрите са добри не само за вас, но и за вентилационния модул. Благодарение на филтрите топлообменникът остава чист и температурата може да се пренася оптимално. По този начин вентилационният модул остава изключително икономичен и се удължава живота му.

Какви видове филтри има?

Филтърният комплект се състои от два филтъра: един, който филтрира подавания въздух, преди да влезе в къщата, и един, който филтрира отработения въздух, преди да премине през вентилационния модул. Филтрите са класифицирани според стандарта за въздушни филтри „ISO 16890“. Този стандарт показва степента, до която филтърът филтрира прахови частици от въздуха.

Комплекта филтри се състои от два филтъра 1 х филтър за по-груби частици „Coarse (G4)“, който филтрира мръсотията от въздуха и защитава устройството за възстановяване на топлината и 1 х филтър „ePM1 (F7)“, който филтрира прахови частици, бактерии и дори вирусни частици от въздуха, преди да влезе в дома ви.

Направете вашата поръчка

Филтрираният въздух е по-здравословен

Искате ли да живеете по-здравословно? Дом с филтриран въздух съдържа по-малко прахови частици и предлага по-здравословна жизнена среда за вас, вашето семейство и самия дом. Ако страдате от алергии, филтрираният въздух със сигурност ще ви избави от тази неприятност. По-доброто качество на въздуха също така гарантира по-добра концентрация и производителност и по-добър нощен сън.

Как да смените филтрите на вашият вентилационен уред

Често задавани въпроси

за оригиналните филтри на Zehnder

Експлоатационният живот на оригиналните Zehnder филтри е до два пъти по-дълъг от този на неоригиналните филтри. Това отчасти се дължи на ламелите: те имат не по-малко от 20 процента повече. Това води до по-голяма повърхност и следователно по-малко въздушно съпротивление. Резултатът: филтърът работи много по-ефективно и по-дълго от стандартните и/или фалшивите си варианти.

Освен това сме осигурили допълнителна армировка отстрани и отзад, така че филтрите да функционират солидно и стабилно. Особено когато влажността се повиши, стандартните или имитационни копия заплашват да провиснат. Това разбира се е катастрофално за капацитета на филтъра. Чрез допълнително укрепване на нашите филтри ние от Zehnder гарантираме надеждна работа, независимо от атмосферните условия!

Оригиналните филтри Zehnder работят по-ефективно и с по-ниско въздушно съпротивление от неоригиналните въздушни филтри. Следователно вашият уред трябва да използва по-малко мощност, за да достави същото количество въздух в жилищната зона. Следователно всеки, който използва оригинални въздушни филтри от Zehnder, се радва на почти безшумна система. Резултатът: повече жилищен комфорт, съчетан със спокойствието на ефективно работеща вентилационна система.

С оригинални въздушни филтри от Zehnder вашият вентилационен модул работи по-ефективно. Това отчасти се дължи на използваните материали; те филтрират мръсотията и дори най-малките частици от въздуха. Филтрите също така са проектирани идеално да пасват на вентилационните уреди. Допълнителните странични клапи гарантират, че въздухът винаги преминава през филтъра. По този начин веднага разбирате: целият въздух, който влиза в дома през вентилационната система, е напълно филтриран.

Стандартът ISO 16890 показва колко добре работи филтърът. 

Класификацията на филтъра показва размера на частиците, до който филтърът задържа финия прах. Международният стандарт ISO 16890 разграничава четири класа филтри. 

Насоките за въздушни филтри ISO 16890 бяха публикувани през 2016 г. За целта филтрите бяха класифицирани според „EN779:2012“. По-грубите „Груби“ филтри се наричат „филтри G4“. Те спират частици мръсотия, които можете да видите с просто око. По-фините филтри „ePM1“ се наричат „филтри F7“. Тези филтри филтрират и най-малките частици от въздуха.

Искате ли да поддържате вътрешния климат постоянно здравословен и в същото време да поддържате качеството на вентилационната система? Тогава препоръчваме да сменяте филтрите във вашето устройство за възстановяване на топлина поне два пъти годишно. Ако сградата е новопостроена, тогава все още има много строителен прах в къщата и в началото ще трябва да сменяте филтрите по-често. Интелигентните системи за възстановяване на топлината (използващи сензори, които измерват колко чисти или замърсени са филтрите) извеждат съобщение на дисплея, когато филтрите трябва да бъдат сменени. Пример за това е Zehnder ComfoAir Q.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.