fbpx

Клапи и дизайнерски решетки

Въздушни клапи и дизайнерски решетки от Zehnder: елегантно качество!

Къща с чист въздух и стил благодарение на въздушните клапи Zehnder и дизайнерските решетки. Уникален дизайн за оптимален комфорт на обитаване.

Клапи за пресен въздух

Zehnder ComfoValve Luna S125

Клапа за пресен въздух с оптимизирана зона на обтичане и изчистен дизайн

Клапи за отработен въздух

Zehnder ComfoValve Luna Е125

Клапа за отработен въздух със същия дизайн като ComfoValve Luna S, подходяща за монтаж на таван и стена.

Дизайнерски решетки и дифузьори

Дизайнерски решетки

Решетки в кръгла и правоъгълна форма. Подходящи за кутии TVA, CLD и CLF.

Предлагат се в бял цвят и неръждаема стомана.

Слотови дифузьори

За подаване и отвеждане на въздух. Монтаж в стена или таван. Подходящи за кутия CSB.

Вентилационни клапи

Вентилационните клапи са известни още като въздушни клапи. Те са съществена част от вентилационната система. Те осигуряват подаването и отвеждането на въздух във вашия дом. Въздушните клапи са кръгли изпускателни и/или захранващи точки, свързани с въздуховоди в тавана или стената. Ще откриете клапите за отработен въздух в кухнята, тоалетната и банята. В тези помещения се извлича замърсен въздух, а при вентилационната система с възстановяване на топлина се вкарва свеж въздух чрез клапите за пресен въздух.

Дизайнерски въздушни клапи

Дизайнерските въздушни клапи са вентилационни клапи с дизайн, който обръща допълнително внимание на формата и функционалността. Изборът на дизайнерски въздушни клапи вместо обикновени означава сериозно подобрение на вентилационната система във вашия дом. Осигурява допълнителен комфорт на живот под формата на по-малко шум, по-малко отлагания на мръсотия по тавана и предотвратяване на течения. В допълнение, дизайнерският въздушен клапан е по-удобен за работа на монтажника. Позициите за настройка могат да бъдат заключени, което улеснява инсталирането и регулирането на клапите. Допълнително предимство е, че никога не ги поставяте обратно в грешна позиция след почистване.

Дизайнерски въздушни клапи против течения и замърсявания

Дизайнерските въздушни клапи изглеждат добре. Имат и още едно голямо предимство: те предотвратяват течения и замърсявания, като черни ръбове на тавана. Това се дължи на интелигентния дизайн. Формата на клапата гарантира, че въздушният поток следва тавана или стената възможно най-дълго. Това се нарича „Коанда ефект“. Този ефект гарантира, че свежият въздух се разпределя равномерно в помещението. Допълнително предимство е, че в сравнение с „обикновените въздушни клапи“, прах и друга мръсотия почти не полепват по или около клапата.

Често задавани въпроси

За клапите за пресен и отработен въздух

Клапата за отработен въздух осигурява извеждането на използвания, замърсен въздух от помещението. Например, въздухът се засмуква във въздуховода от тоалетната, банята или кухнята през въздушната клапа. След това се издухва навън.

Ако имате балансирана вентилационна система, в къщата се вкарва същото количество свеж въздух, колкото се отделя замърсен въздух. Свежият въздух се разпределя равномерно в къщата през въздуховодите с помощта на клапите за пресен въздух.

Спестяване на времето за монтаж: дизайнерските въздушни клапи имат фиксирани позиции на настройка. Това позволява на монтажника лесно да настрои клапите за пресен и отработен въздух преди монтажа. Особено при еднакви инсталации, например в еднакви апартаменти, това осигурява бърза настройка на вентилационната система.

Без грижи: Като монтажник можете да сте сигурни, че настроените клапи ще останат в правилната позиция. Заключването предотвратява случайна промяна на настройките, например при почистване на клапите. Това гарантира, че правилното количество въздух се доставя или извлича от помещението.

Удовлетвореност на клиентите: дизайнерските въздушни клапи са изработени от висококачествени материали. Както клапата за отработен въздух, така и тази за пресен въздух са устойчиви на ултравиолетови лъчи, цветоустойчиви, устойчиви на надраскване и лесни за почистване. Накратко, те остават красиви. Освен това осигуряват допълнителен комфорт на обитаване. Това ще доведе до висока степен на удовлетвореност на клиентите.

Уникален дизайн: Клапите могат да бъдат перфектно интегрирани във всеки интериор. Това е вечен, тънък и фин дизайн, който, независимо от позицията, на която е настроен, винаги има еднаква височина от 30 mm.

Висок комфорт: Както е описано по-горе, дизайнът на дизайнерската въздушна клапа предотвратява течения. В допълнение, замърсяването върху и около клапата е предотвратено и като ползвател се радвате на изключително ниско ниво на шум.

Перфектна комбинация: Клапите за пресен и отработен въздух са идеално съчетани по дизайн. Това прави дизайнерските въздушни клапи много подходящи за всекидневни с отворени кухни, например.

Механичната вентилационна кутия може да се управлява с дву- или трипозиционен превключвател. По този начин можете да повлияете на това колко се вентилира. Тъй като въздухът се изтегля, външният въздух се засмуква автоматично през вентилационните решетки.

Ако механичната вентилационна система е оборудвана със сензори за влажност и/или CO2, работата е автоматична.

Да, регулирането на вентилационната система става по-лесно, когато се използват дизайнерски клапи. Това се дължи на предварително зададените позиции и опцията за заключване. Клапите могат да се регулират и заключват, за монтаж на стена или таван. Това осигурява удобство и спестява време, особено при регулиране на вентилацията в идентични жилища. В допълнение, заключването предотвратява случайна промяна на настройката на клапите за пресен или отработен въздух. По този начин се гарантира, че вентилът е в правилната позиция.

Zehnder ComfoPlan Design

Искате да се възползвате от ползите на вентилационната система с рекуперация и търсите решение за Вашия проект? На база на нашия дългогодишен опит нашият екип ще изготви безплатната консултация, която включва изчисление на въздушните потоци, създаване на идеен проект за Вашия проект, както и изготвянето на оферта за цялостна вентилационна система.

Нуждаете се от помощ или отговори? Радваме се да Ви помогнем!

Ако искате да научите повече за Zehnder или ако имате въпроси относно други теми или продукти на Zehnder, моля свържете се с нас по телефона или имейл. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Zehnder в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.