fbpx

История на Zehnder

Зендер е фамилна компания още от самото й основаване през 1895 година от Якоб Зендер в Грайнихен, Швейцария. Компанията в момента се ръководи от Д-р Ханс-Петер Зендер.

През 1923г. синовете на Якоб разработват нов вид лек мотоциклет, който се произвежда в големи количества в продължение на много години.

През 1930г. Робърт Зендер изобретява тръбния радиатор: Zehnder Charleston. За разлика от конвенционалните чугунени радиатори, елегантният тръбен радиатор Zehnder се оказва по-лек, по-добър при провеждането на топлина и по-икономичен за производство.

1964-1984г. е период за разширяване и иновации в компанията.
През 1964 г. се открива германско дъщерно дружество в Riegel. Следва сливането с производителя на радиатори Beutler в Lahr, Германия, през 1980 г. С Zehnder Universal, въвежда първия радиатор за кърпи през 1984 г., както и първите дизайнерски радиатори на пазара под формата на Zehnder Art Deco и Zehnder Sculptur.

2001-2021г. С придобиването на компанията J.E. StorkAir, Zehnder се ползва с над 60-годишно ноу-хау в областта на комфортната вентилация и предлага и разработва съвременни вентилационни системи под името Zehnder Comfosystems. С Zehnder Clean Air Solutions, Zehnder предоставя решения от областта на индустриалната вентилация от 2006 г. насам.

 

2016-2021г. Zehnder запазва водещата си позиция на пазара, като комплексен доставчик на комфортен, здравословен и енергийно ефективен вътрешен климат. С придобиването на PAUL през 2016г., компанията затвърждава лидерската си позиция в света на вентилационните уреди с топлинна рекуперация.

Понастоящем Зендер е световен лидер в производството на вентилационните уреди с топлинна рекуперация и железни радиатори!

Зендер Ви предлагат решение за всеки дом, офис или сграда, благодарение на широкия спектър от вентилационни уреди, от 50 м3 до 6000 м3.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.